Cinequest 2009

February 25 - March 8, 2009 — San Jose, California

Your film priorities

The goal of this site is to help you see the films you really want to see - it's a three step process: you start by prioritizing the festival's films, then you tell me which screenings you can see, then I build a schedule that (hopefully!) fits your priorities. If it's your first visit, go ahead and check out the other two tabs above, then come back to this first one - I'll wait!

So, to get started, you'll indicate your preference for each film by clicking one of the little circles next to each film below. The highest priority means "I *really* want to see this!," and the lowest means "I don't want to see this; never schedule it for me;" if you've made a choice and want to remove it for some reason, clicking the "" will forget you ever made a choice.

If there's a film you've seen already, you can note what you thought of it here by entering a rating from one to five stars; you can also come back and enter ratings later. (I'll be sharing these ratings — see the Help page for details.)

Choose priority:
(lower … higher)
or rate the films
you've seen:

Sort by:Name | Country

All About Dad
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Saturday, February 28, 4:00 - 5:30 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Friday, March 6, 9:30 - 11:00 pm: San Jose Repertory Theatre
Another Man
SwitzerlandSwitzerland, 1 hour 29 minutes
  • Thursday, February 26, 7:15 - 8:44 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Saturday, March 7, 9:00 - 10:29 pm: San Jose Repertory Theatre
A Police Romance
FranceFrance, 1 hour 36 minutes
  • Friday, February 27, 10:15 - 11:51 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 4:15 - 5:51 pm: Camera 12
As Simple As That
IranIran, 1 hour 37 minutes
  • Thursday, February 26, 4:15 - 5:52 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 12:00 - 1:37 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 4:15 - 5:52 pm: Camera 12
Audie and the Wolf
United StatesUnited States, 1 hour 20 minutes
  • Friday, February 27, 11:59 pm - 1:19 am: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 9:30 - 10:50 pm: San Jose Repertory Theatre
Autumn
GermanyTurkeyGermany, Turkey, 1 hour 46 minutes
  • Sunday, March 1, 6:45 - 8:31 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 8:30 - 10:16 pm: Camera 12
Billy Was a Deaf Kid
United StatesUnited States, 1 hour 29 minutes
  • Saturday, February 28, 7:00 - 8:29 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 9:15 - 10:44 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 2:15 - 3:44 pm: Camera 12
Bitter & Twisted
AustraliaAustralia, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, February 26, 2:30 - 4:00 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 5:00 - 6:30 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 2:30 - 4:00 pm: Camera 12
Blue Road
United StatesUnited States, 1 hour 48 minutes
  • Saturday, February 28, 9:30 - 11:18 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Monday, March 2, 7:00 - 8:48 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Tuesday, March 3, 2:30 - 4:18 pm: Camera 12
Camila JAM
BrazilBrazil, 2 hours
  • Wednesday, March 4, 9:30 - 11:30 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Friday, March 6, 1:30 - 3:30 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 6:00 - 8:00 pm: Camera 12
Canary
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Sunday, March 1, 6:30 - 8:00 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Saturday, March 7, 4:00 - 5:30 pm: San Jose Repertory Theatre
Capers
United StatesUnited States, 1 hour 26 minutes
  • Thursday, February 26, 7:00 - 8:26 pm: California Theatre
  • Friday, February 27, 4:30 - 5:56 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 1, 9:30 - 10:56 pm: Camera 12
Corpse Run
United StatesUnited States, 1 hour 42 minutes
  • Friday, February 27, 9:30 - 11:12 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 1, 1:30 - 3:12 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Wednesday, March 4, 5:00 - 6:42 pm: Camera 12
Crude Independence
United StatesUnited States, 1 hour 11 minutes
  • Saturday, March 7, 12:00 - 1:11 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 4:30 - 5:41 pm: Camera 12
Cut Loose
BelgiumBelgium, 1 hour 30 minutes
  • Wednesday, March 4, 9:00 - 10:30 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 2:30 - 4:00 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 7:00 - 7:30 pm: Camera 12
Dancers
DenmarkDenmark, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, February 26, 9:15 - 10:45 pm: Camera 12
  • Friday, February 27, 4:30 - 6:00 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 2:15 - 3:45 pm: Camera 12
Day of Light
United StatesNicaraguaUnited States, Nicaragua, 1 hour 3 minutes
  • Thursday, March 5, 7:30 - 8:33 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 4:30 - 5:33 pm: Camera 12
El Camino
Costa RicaCosta Rica, 1 hour 31 minutes
  • Thursday, February 26, 9:00 - 10:31 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 4:15 - 5:46 pm: Camera 12
Ester's Inheritance
HungaryHungary, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, February 26, 3:00 - 4:30 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 8:30 - 10:00 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 4:00 - 5:30 pm: Camera 12
Euforia
MexicoMexico, 1 hour 40 minutes
  • Wednesday, March 4, 6:45 - 8:25 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 6:45 - 8:25 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 5:00 - 6:40 pm: Camera 12
Fallen Angel: The Outlaw Larry Norman
United StatesUnited States, 1 hour 35 minutes
  • Sunday, March 1, 4:00 - 5:35 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Wednesday, March 4, 9:30 - 11:05 pm: Camera 12
  • Friday, March 6, 4:30 - 6:05 pm: Camera 12
Film & Innovation Forums: Audiences & Art
1 hour 30 minutes
  • Friday, February 27, 11:00 am - 12:30 pm: San Jose Repertory Theatre
Film & Innovation Forums: Lights, Cameras...P2
1 hour 30 minutes
  • Saturday, March 7, 11:00 am - 12:30 pm: San Jose Repertory Theatre
Film & Innovation Forums: The Marriage of TV & the Internet
1 hour 30 minutes
  • Saturday, February 28, 1:30 - 3:00 pm: San Jose Repertory Theatre
Finnish Tango
GermanyGermany, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, February 26, 5:00 - 6:30 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 12:00 - 1:30 pm: California Theatre
Firaaq
IndiaIndia, 1 hour 40 minutes
  • Thursday, March 5, 7:00 - 8:40 pm: California Theatre
  • Saturday, March 7, 4:30 - 7:10 pm: California Theatre
First Person Singular
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, March 5, 7:00 - 8:30 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 4:45 - 7:15 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 2:00 - 3:30 pm: Camera 12
For My Father
IsraelGermanyIsrael, Germany, 1 hour 38 minutes
  • Friday, February 27, 7:15 - 8:53 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 6:30 - 8:08 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 4:00 - 5:38 pm: Camera 12
Gabriel Byrne: Stories from Home
IrelandIreland, 1 hour 17 minutes
    (No scheduled screenings now.)
Garrison Keillor: The Man on the Radio in the Red Shoes
United StatesUnited States, 1 hour 24 minutes
  • Tuesday, March 3, 7:15 - 8:39 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 7:45 - 8:09 pm: Camera 12
Generic Thriller
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Wednesday, March 4, 7:30 - 9:00 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 8, 12:30 - 2:00 pm: California Theatre
Get Brunette
RussiaRussia, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, February 26, 6:45 - 8:15 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 6:30 - 8:00 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 2:00 - 3:30 pm: Camera 12
Gotta Dance
United StatesUnited States, 1 hour 31 minutes
  • Saturday, February 28, 10:00 - 11:31 am: Camera 12
  • Friday, March 6, 6:45 - 8:16 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 3:30 - 5:01 pm: Camera 12
Heart of Stone
United StatesUnited States, 1 hour 20 minutes
  • Sunday, March 1, 7:15 - 8:35 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 7:00 - 8:20 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 5:00 - 6:20 pm: San Jose Repertory Theatre
Historias Extraordinarias
ArgentinaArgentina, 4 hours 12 minutes
  • Saturday, February 28, 11:00 am - 3:12 pm: California Theatre
  • Wednesday, March 4, 7:15 - 11:27 pm: Camera 12
Home
United StatesUnited States, 1 hour 24 minutes
  • Wednesday, March 4, 7:15 - 8:39 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 9:30 - 10:54 pm: Camera 12
How Am I Not Going to Love You?
MexicoMexico, 1 hour 25 minutes
  • Friday, February 27, 5:00 - 6:25 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 9:00 - 10:25 pm: Camera 12
How to Be...
United KingdomUnited Kingdom, 1 hour 25 minutes
  • Saturday, February 28, 7:15 - 8:40 pm: California Theatre
  • Monday, March 2, 7:00 - 8:25 pm: California Theatre
Intolerance
United StatesUnited States, 3 hours
  • Friday, March 6, 7:00 - 10:00 pm: California Theatre
Johnny Cash at Folsom Prison
United StatesUnited States, 1 hour 27 minutes
  • Thursday, February 26, 5:00 - 6:27 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Saturday, February 28, 9:30 - 10:57 pm: California Theatre
  • Friday, March 6, 12:15 - 1:42 pm: Camera 12
Johnny Mad Dog
FranceBelgiumLiberiaFrance, Belgium, Liberia, 1 hour 37 minutes
  • Monday, March 2, 6:45 - 8:22 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 9:30 - 11:07 pm: California Theatre
Killer Poet
United StatesUnited States, 1 hour 17 minutes
  • Sunday, March 1, 2:30 - 3:47 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 5:00 - 6:17 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Friday, March 6, 4:15 - 5:32 pm: Camera 12
Layover
United StatesUnited States, 1 hour 19 minutes
  • Friday, February 27, 9:30 - 10:49 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 9:15 - 10:34 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 12:30 - 1:49 pm: Camera 12
Lifelines
United StatesUnited States, 1 hour 31 minutes
  • Tuesday, March 3, 7:15 - 8:46 pm: San Jose Repertory Theatre
Lightbulb
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Thursday, March 5, 7:15 - 8:45 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Saturday, March 7, 7:15 - 8:45 pm: Camera 12
Living in Emergency: Stories of Doctors without Borders
United StatesUnited States, 1 hour 33 minutes
  • Friday, February 27, 7:00 - 8:33 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 11:00 am - 12:33 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Monday, March 2, 12:45 - 2:18 pm: Camera 12
Maverick Spirit Event: Diablo Cody
1 hour 30 minutes
  • Friday, March 6, 3:00 - 4:30 pm: San Jose Repertory Theatre
Maverick Spirit Event: Kevin Pollak
1 hour 30 minutes
  • Wednesday, March 4, 7:00 - 8:30 pm: California Theatre
Mommy is at the Hairdressers
CanadaCanada, 1 hour 38 minutes
  • Saturday, February 28, 9:30 - 11:08 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 9:15 - 10:53 pm: Camera 12
Native Dancer
KazakhstanRussiaFranceGermanyKazakhstan, Russia, France, Germany, 1 hour 27 minutes
  • Sunday, March 1, 9:15 - 10:42 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 6:30 - 7:57 pm: Camera 12
New Brooklyn
United StatesUnited States, 1 hour 22 minutes
  • Thursday, February 26, 7:15 - 8:37 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 9:15 - 10:37 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 3:00 - 4:22 pm: Camera 12
Night Train
ChinaHong KongUnited StatesChina, Hong Kong, United States, 1 hour 35 minutes
  • Friday, February 27, 2:15 - 3:50 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 9:30 - 11:05 pm: California Theatre
  • Friday, March 6, 5:00 - 6:35 pm: Camera 12
Raging Grannies
United StatesUnited States, 1 hour
  • Saturday, March 7, 2:00 - 3:00 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 1:00 - 2:00 pm: Camera 12
Ramchand Pakistani
PakistanPakistan, 1 hour 43 minutes
  • Saturday, February 28, 1:45 - 3:28 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 4:00 - 5:43 pm: Camera 12
Ready? OK
United StatesUnited States, 1 hour 33 minutes
  • Friday, March 6, 5:00 - 6:33 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 8, 1:00 - 2:33 pm: San Jose Repertory Theatre
Rocaterrania
United StatesUnited States, 1 hour 14 minutes
  • Saturday, February 28, 2:30 - 3:44 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 7:15 - 8:29 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 12:30 - 1:44 pm: Camera 12
Rock Paper Scissors
CanadaCanada, 1 hour 28 minutes
  • Thursday, February 26, 9:30 - 10:58 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Saturday, February 28, 12:15 - 1:43 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 6:15 - 7:43 pm: Camera 12
Salute - The Peter Norman Story
United StatesUnited States, 1 hour 27 minutes
  • Saturday, February 28, 11:30 am - 12:57 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 11:30 am - 12:57 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 4:30 - 5:57 pm: Camera 12
Samurai Avenger: The Blind Wolf
United StatesUnited States, 1 hour 32 minutes
  • Friday, February 27, 11:30 pm - 1:02 am: Camera 12
  • Monday, March 2, 9:30 - 11:02 pm: San Jose Repertory Theatre
Shorts 1: Dark Humor in the Dark
1 hour 43 minutes
  • Thursday, March 5, 9:30 - 11:13 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 11:45 pm - 1:28 am: Camera 12
Shorts 2: Document: The World
1 hour 46 minutes
  • Sunday, March 1, 11:45 am - 1:31 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 9:30 - 11:16 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 2:15 - 4:01 pm: Camera 12
Shorts 3: Animated World
1 hour 28 minutes
  • Thursday, February 26, 9:30 - 10:58 pm: Camera 12
  • Saturday, February 28, 4:30 - 5:58 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 5:00 - 6:28 pm: Camera 12
Shorts 4: Come Together
1 hour 49 minutes
  • Thursday, February 26, 12:00 - 1:49 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 11:00 am - 12:49 pm: Camera 12
Shorts 5: Letting Off Steam
1 hour 51 minutes
  • Thursday, February 26, 4:45 - 6:36 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 4:45 - 6:36 pm: Camera 12
Shorts 6: The Hereafter
1 hour 48 minutes
  • Friday, February 27, 11:45 am - 1:33 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 5:00 - 6:48 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 9:15 - 11:03 pm: Camera 12
Shorts 7: Breaking Through
1 hour 49 minutes
  • Friday, March 6, 7:00 - 8:49 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 1:45 - 3:34 pm: Camera 12
Shorts 8: Student Shorts
2 hours 13 minutes
  • Friday, March 6, 9:30 - 11:43 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 11:00 am - 1:13 pm: Camera 12
Song from the Southern Seas
RussiaRussia, 1 hour 22 minutes
  • Sunday, March 1, 11:00 am - 12:22 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 3:45 - 5:07 pm: Camera 12
Tandoori Love
SwitzerlandSwitzerland, 1 hour 32 minutes
  • Thursday, March 5, 9:30 - 11:02 pm: California Theatre
  • Sunday, March 8, 2:45 - 4:17 pm: California Theatre
The Beautiful Blue Danube
SerbiaMontenegroSerbia, Montenegro, 1 hour 47 minutes
  • Friday, March 6, 10:00 - 11:47 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 12:00 - 1:47 pm: Camera 12
The Bet
RussiaRussia, 1 hour 29 minutes
  • Saturday, February 28, 2:45 - 4:14 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 8:45 - 10:14 pm: Camera 12
  • Wednesday, March 4, 12:00 - 1:29 pm: Camera 12
The Birth of a Nation
United StatesUnited States, 3 hours
  • Friday, February 27, 7:00 - 10:00 pm: California Theatre
The Caller
United StatesUnited States, 1 hour 35 minutes
  • Sunday, March 1, 7:00 - 8:35 pm: California Theatre
The Compassionate One
RussiaRussia, 1 hour 30 minutes
  • Friday, February 27, 2:00 - 3:30 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 8:45 - 10:15 pm: Camera 12
  • Tuesday, March 3, 8:45 - 10:15 pm: Camera 12
The Forest
United StatesUnited KingdomUnited States, United Kingdom, 1 hour 28 minutes
  • Friday, March 6, 7:15 - 8:43 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 8, 5:00 - 6:28 pm: California Theatre
The Friend
SwitzerlandSwitzerland, 1 hour 27 minutes
  • Friday, February 27, 9:45 - 11:12 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 9:30 - 10:57 pm: California Theatre
The Investigator
HungaryHungary, 1 hour 50 minutes
  • Thursday, February 26, 9:30 - 11:20 pm: California Theatre
  • Monday, March 2, 1:45 - 3:35 pm: Camera 12
  • Friday, March 6, 7:30 - 9:20 pm: Camera 12
The Last Lullaby
United StatesUnited States, 1 hour 33 minutes
  • Saturday, March 7, 7:00 - 8:33 pm: California Theatre
  • Sunday, March 8, 2:30 - 4:03 pm: Camera 12
The Least Among You
United StatesUnited States, 1 hour 37 minutes
  • Tuesday, March 3, 7:00 - 8:37 pm: California Theatre
  • Thursday, March 5, 9:30 - 11:07 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 8, 6:00 - 7:37 pm: San Jose Repertory Theatre
The Man Who Loved Yngve
NorwayNorway, 1 hour 38 minutes
  • Friday, February 27, 5:15 - 6:53 pm: Camera 12
  • Thursday, March 5, 4:30 - 6:08 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 2:00 - 3:38 pm: California Theatre
The Market
KazakhstanTurkeyGermanyUnited KingdomKazakhstan, Turkey, Germany, United Kingdom, 1 hour 33 minutes
  • Thursday, February 26, 7:00 - 8:33 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 2:15 - 3:48 pm: California Theatre
The Nature of Existence
United StatesUnited States, 1 hour 30 minutes
  • Sunday, March 8, 8:30 - 10:00 pm: California Theatre
The Necessities of Life
CanadaCanada, 1 hour 42 minutes
  • Friday, February 27, 7:45 - 9:27 pm: Camera 12
  • Sunday, March 1, 1:45 - 3:27 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 4:15 - 5:57 pm: Camera 12
The Photograph
IndonesiaIndonesia, 1 hour 34 minutes
  • Sunday, March 1, 1:30 - 3:04 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 11:15 am - 12:49 pm: Camera 12
The Skeptic
United StatesUnited States, 1 hour 35 minutes
  • Saturday, February 28, 7:00 - 8:35 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 1, 4:30 - 6:05 pm: California Theatre
  • Tuesday, March 3, 5:00 - 6:35 pm: San Jose Repertory Theatre
The Tour
SerbiaSerbia, 1 hour 46 minutes
  • Saturday, February 28, 5:00 - 6:46 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 6:15 - 8:01 pm: Camera 12
  • Friday, March 6, 4:15 - 6:01 pm: Camera 12
Tokyo Sonata
JapanNetherlandsHong KongJapan, Netherlands, Hong Kong, 1 hour 59 minutes
  • Sunday, March 1, 9:15 - 11:14 pm: California Theatre
  • Wednesday, March 4, 9:30 - 11:29 pm: California Theatre
Truffe
CanadaCanada, 1 hour 15 minutes
  • Saturday, February 28, 7:30 - 8:45 pm: Camera 12
  • Monday, March 2, 9:00 - 10:15 pm: Camera 12
Two Million Stupid Women
United StatesUnited States, 1 hour 40 minutes
  • Friday, February 27, 6:45 - 8:25 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Sunday, March 1, 9:00 - 10:40 pm: San Jose Repertory Theatre
  • Wednesday, March 4, 5:00 - 6:40 pm: San Jose Repertory Theatre
Wake
United StatesUnited States, 1 hour 37 minutes
  • Wednesday, February 25, 7:00 - 8:37 pm: California Theatre
When My Time Comes
EcuadorEcuador, 1 hour 30 minutes
  • Sunday, March 1, 4:00 - 5:30 pm: Camera 12
  • Saturday, March 7, 1:30 - 3:00 pm: Camera 12
Why Am I Doing This?
United StatesUnited States, 2 hours 2 minutes
  • Friday, March 6, 9:15 - 11:17 pm: Camera 12
  • Sunday, March 8, 3:15 - 5:17 pm: San Jose Repertory Theatre
Witch Hunt
United StatesUnited States, 1 hour 31 minutes
  • Saturday, February 28, 4:30 - 6:01 pm: California Theatre
  • Saturday, March 7, 7:30 - 8:01 pm: San Jose Repertory Theatre
Continue ... to the Scheduling Assistant page. (Your choices have already been saved.)